2013.12.14

Nowa płyta i koncert w Coolturalnej Piwnicy

Coolturalna Piwnica nie zwalnia tempa. Choć czas realizacji projektu (finansowanego ze środków Polsko - Amerykańskiej Fundacji Wolności) dobiegł  końca, to jego uczestnicy już planują kolejne wydarzenia.

Pierwszym z nich stał się wyjątkowy koncert. A w zasadzie - dwa koncerty, na które Coolturalna Piwnica zaprosiła w sobotni wieczór 14 grudnia. Swoje umiejętności zaprezentował duet Martyny Jakubowskiej i Katarzyny Jasicy. Utwory na flet i klarnet wprowadziły niezwykłą, ciepłą atmosferę, wspaniale kontrastującą z ujemną temperaturą, która panowała na zewnątrz. Z koleiBubblehouse Trio (które tworzą: Janusz Cyzio, Krzysztof Kuźnik i Adam Cyzio) rozgrzało piwniczne mury do czerwoności energicznymi, wpadającymi w ucho jazzowymi improwizacjami.

- Koncert był okazją do promocji nowej płyty GRAMY 2, której wydawcą jest  Stowarzyszenie na Rzecz Wspierania Rozwoju Miasta Sławków - mówi Rafał Adamczyk, animator projektu - To bardzo zróżnicowany muzycznie projekt, mamy nadzieję, że każdy znajdzie na tym krążku coś dla siebie - dodaje.

Płyta będzie dostępna między innymi podczas kolejnych wydarzeń, organizowanych przez Coolturalną Piwnicę. A tych, jak zapowiadają osoby zaangażowane w projekt, z pewnością nie zabraknie.

(ps)

Więcej zdjęć: