2013.11.27

Sławkowskie talenty na płycie Coolturalnej Piwnicy!

Miło nam poinformować, że dostępna jest już płyta Coolturalnej Piwnicy, na której znaleźć można utwory w wykonaniu:

• Laury Straś i Szymona Kańczugi,
  • Zespołu Blessed,
  • Zespołu Brainstorm.

Słowo od wydawcy:

Z ogromną przyjemnością oddajemy w Państwa ręce wyjątkową płytę. Znajdują się na niej utwory w wykonaniu młodych i utalentowanych mieszkańców Sławkowa. Wydawnictwo to jest jednym z efektów realizowanego od 2012 roku przez Stowarzyszenie na Rzecz Wspierania Rozwoju Miasta Sławków projektu pod nazwą „Coolturalna Piwnica".
Wśród celów naszego projektu znajduje się między innymi wsparcie młodzieży w rozwijaniu ich muzycznych zainteresowań i talentów, wyzwalanie  kulturalnej energii młodych ludzi oraz promocja ich aktywności artystycznej.
Nasza „Coolturalna Piwnica" to nie tylko muzyka. To również fotografia, teatr, taniec, dziennikarstwo - słowem to wszystko, co w szeroko pojętej sztuce i kulturze zainteresowało uczestników projektu. Mieli oni bowiem decydujący głos w tworzeniu programu jej działalności. To także koncerty, wystawy, konkursy, wydawnictwa płytowe i albumowe - czyli trwały ślad aktywności młodzieży skupionej wokół „Coolturalnej Piwnicy", której drzwi pozostają szeroko otwarte dla wszystkich mieszkańców Sławkowa.
„Coolturalna Piwnica" jest projektem, opracowanym i realizowanym pod opieką Stowarzyszenia na Rzecz Wspierania Rozwoju Miasta Sławków przez grupę sławkowskiej młodzieży. Nasze przedsięwzięcie realizowane jest dzięki dotacji Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności oraz Polskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży w ramach Ogólnopolskiego Konkursu Grantowego Programu „Równać Szanse 2012".

Zespół „Coolturalnej Piwnicy"

OKŁADKA PŁYTY CD COOLTURALNEJ PIWNICY