2013.11.23

Mnóstwo wyśmienitej zabawy, konkursy, nagrody, a do tego płyta i dwa fotoalbumy. Tak wyglądał festyn, zorganizowany przez Coolturalną Piwnicę 23 listopada.

Każdy mógł posłuchać wyjątkowego brzmienia Laury Straś i Szymona Kańczugi oraz zespołu Blessed, obejrzeć i otrzymać na pamiątkę fotoalbumy ze zdjęciami wykonanymi przez uczestników projektu i z pracami maluchów z Przedszkola Miejskiego, a także podziwiać młode talenty, występujace w konkursie Cooltalent II.

W tym ostatnim zaprezentowały się dwie solistki - Aleksandra Malinka i Emilia Grzyśka, w tańcu gimnastyczno - artystycznym wystąpiły: Katarzyna Krawczyk i Nawojka Jasica. Publiczność rozgrzała grupa break dance w składzie: Mateusz Kamiński, Dawid Jaros, Kuba Piętka, Krystian Osmenda i Patryk Rus. Jury, po niezwykle burzliwych obradach, uznało rywalizację za tak równą, że wszystkim przyznano równorzędne, pierwsze miejsca.

Coolfestyn był też okazją, by wręczyć nagrody w konkursie fotograficznym "Jesień w obiektywie". W kategorii dziecięcej zwycężyła Natalia Lewandowska, w młodzieżowej Arkadiusz Kilichowski, a w kategorii dorosłych zwycięstwo przypadło Monice Kaczmarzyk.

Bez wątpienia obok prezentacji albumów fotograficznych i wystawy zdjęć, jednym z ważnych wydarzeń Coolfestynu była też premiera płyty z nagraniami młodych, sławkowskich talentów. Profesjonalne wydawnictwo to połączenie różnych muzycznych światów, od delikatnych po cięższe brzmienia. Na krążku można usłyszeć, poza wspomnianym wcześniej duetem Laury Straś i Szymka Kańczugi oraz grupy Blessed także zespół Brainstorm.

- Coolfestyn to pewnego rodzaju podsumowanie całego projektu, którego założony czas realizacji właśnie dobiega końca - mówi Rafał Adamczyk, animator projektu - Nie znaczy to, że drzwi Coolturalnej Piwnicy zamykają się. Już niebawem zaprosimy na kolejne wydarzenia, organizowane przez jej uczestników - zapowiada.

Fotoalbumy i płyta dostępne będą na kolejnych wydarzeniach, organizowanych przez Coolturalną Piwnicę.

Zdjęcia z imprezy dostępne są TUTAJ

A tak Coolturalna Piwnica zapraszała na Coolfestyn: