2014.09.20

IV Sławkkowskie Marsze na Orientację SŁAW-INO 2014 za nami!

Jesienna edycja Sławkowskich Marszów na Orientację SŁAW - INO 2014 przeszła do historii. Choć aura zdawała się być tego dnia wyjątkowo niezdecydowana, nie przeszkodziło to uczestnikom biegania po lesie z mapą i kompasem w doskonałej zabawie.

Trasy, jak zwykle zróżnicowane ze względu na wiek uczestników, tym razem okazały się być wyjątkowo nieprzewidywalne. Wszystko przez kałuże, które stały się dodatkową atrakcją, jaką zafundowała poszukiwaczom punktów kontrolnych pogoda. Na szczęście w trakcie rozgrywania konkurencji świeciło już słońce, a utrudnienia w postaci grząskiego gdzieniegdzie terenu stały się dla zawodników dodatkową motywacją do zaciętej rywalizacji.

Linię startu i mety wyznaczało powiatowe Szkolne Schronisko Młodzieżowe.

Klasyfikacja zawodów przedstawiała się następująco:

• w kategorii TR (trasa rodzinna) - Wiktor Jaros, Andrzej Jaros, Rozalia Jaros;
  • w kategorii TD (dzieci i młodsza młodzież) - Norbert Godecki i Maciej Lorek;
  • kategoria TM (trasa młodzieżowa) - Bartosz Dworzyński, Adrian Milejski;
  • kategoria TS (trasa dla seniorów) - Andrzej Jaros.

Impreza zorganizowana została przez Stowarzyszenie na Rzecz Wspierania Rozwoju Miasta Sławków, partnerami byli: sławkowska Drużyna Harcerska "Złota Ósemka" oraz Szkolne Schronisko Młodzieżowe. Zapraszamy do obejrzenia materiału regionalnej telewizji Kanał 99 z imprezy :) --LINK--

Przedsięwzięcie zorganizowane zostało w ramach zadania publicznego w dziedzinie kultury fizycznej i sportu pn.: „Organizacja III Powiatowego Turnieju Turystycznego w Sławkowie z Biegiem na Orientację SŁAW-INO 2014 oraz wiosennych i jesiennych zawodów otwartych dla mieszkańców powiatu będzińskiego pod nazwą Sławkowskie Marsze na Orientację SŁAW-INO 2014" i była dofinansowana ze środków budżetu powiatu będzińskiego. Znalazła się także wśród wydarzeń objętych programem "Sportowy Powiat" na 2014 rok.