2014.09.19

III Powiatowy Turniej Turystyczny

W piątek 19 września po raz trzeci na terenie Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Sławkowie spotkali się uczniowie gimnazjów z terenu powiatu będzińskiego.
Okazją był organizowany przez Stowarzyszenie na Rzecz Wspierania Rozwoju Miasta Sławków Turniej Turystyczny. I choć sportowa rywalizacja (na którą złożył się marsz na orientację, konkurencje sportowe i turniej wiedzy turystycznej) była tradycyjnie zacięta, to głównym celem imprezy była promocja rekreacyjnego sposobu spędzania wolnego czasu.
Na zwycięzców oczywiście czekały nagrody. Klasyfikacja generalna przestawiała się następująco:

• I miejsce: Karolina Grodzka, Kamila Swoboda, Zuzanna Kulis, Maria Prochacka (Gimnazjum nr 5 z Miejskiego Zespołu Szkół nr 3 w Będzinie);
  • II miejsce: Filip Smolarski, Igor Zapora, Szymon Gancarz, Kamil Barański (Gimnazjum nr 6 z Miejskiego Zespołu Szkół nr 4 im. Noblistów Polskich w Będzinie);
  • III miejsce: Julia Majewska, Wiktoria Stawnicka, Patryk Pucek, Karol Człapa (Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Sławkowie).

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy, a uczestnikom dziękujemy za świetną atmosferę i doskonałą zabawę!

Impreza zorganizowana została w ramach zadania publicznego w dziedzinie kultury fizycznej i sportu pn.: „Organizacja III Powiatowego Turnieju Turystycznego w Sławkowie z Biegiem na Orientację SŁAW-INO 2014 oraz wiosennych i jesiennych zawodów otwartych dla mieszkańców powiatu będzińskiego pod nazwą Sławkowskie Marsze na Orientację SŁAW-INO 2014” i była dofinansowana ze środków budżetu powiatu będzińskiego. Znalazła się także wśród wydarzeń objętych programem "Sportowy Powiat" na 2014 rok.